Slædepatruljen Sirius

Sådan får du fat på os

Siriuspatruljen

Eller Slædepatruljen Sirius, som den retteligen hedder, er Danmarks militære tilstedeværelse i Nordøstgrønland.

Patruljen er en specialenhed underlagt Arktisk Kommando, der patruljerer med hundeslæde for at håndhæve dansk suverænitet og overvåge en 16.000 kilometer lang og ubeboet kyststrækning.

Patruljen består af 12 mand og cirka 70 hunde.

I vinterhalvåret patruljeres med hundeslæder. Om sommeren på fjordene med kutter.

Kilde: Wikipedia

”Da jeg var grafisk designer i Forsvaret i perioden 2010-2017, skulle Siriuspatruljen på et tidspunkt bruge en opslagsbog til medicinsk behandling af syge og tilskadekomne soldater.

Udfordringen var i særlig grad de ekstreme vejrforhold i Arktis. Med temperaturer ned til minus 50 graders celsius, hårde vinde, enormt tør luft, stærk sol og smeltevand. Tilmed skulle opslagsbogen være brugbar for soldaterne i en virkelighed, hvor det er vanskeligt – ofte umuligt – at tage kontakt til omverdenen og få rådgivning.

Med andre ord skulle opslagsbogen fungere for en kriger, som står i en situation, hvor han som udgangspunkt selv skal klare behandlingen af en kammerat eller sig selv.

I vores søgen efter materialer, som kan modstå de ekstreme forhold i det arktiske område, gennemtrevlede jeg sammen med en kollega markedet. Undervejs fandt vi flere typer plastik og papir, som vi testede i ugevis. Vi lagde dem i saltvand. Og ferskvand. Frøs dem ned som store isterninger. Tøede dem op. Rev og flåede i dem. Da vi havde fundet det rette materiale, trykte vi opslagsbogen og udsatte den for samme hårdhændede behandling én gang til. Den holdt og blev godkendt til formålet”.

Bo Kjærby, grafisk designer

Andre cases

 
Not an Email Forms valid form.

Brandstrupvej 11
2610 Rødovre
Danmark

Image

Tlf.: 2290 8795
E-mail.: Bo@COMSEC.dk
CVR.: 40506578